Отдел Инвестиции на  Община Стара Загора участва в 26-ата Световна

...
Отдел Инвестиции на  Община Стара Загора участва в 26-ата Световна
Коментари Харесай

Община Стара Загора взе участие в 26-ата Световна инвестиционна конференция на Световната асоциация на агенциите за насърчаване на инвестиции   в Женева

Отдел „ Инвестиции„ на  Община Стара Загора взе участие в 26-ата Световна капиталова конференция (WIC),  извършена под тематиката „ Агенции за поощряване на вложенията оформят бъдещето на директните задгранични вложения “ (ПЧИ).

Над 500 високопоставени бизнес и политически представители от повече от 100 страни се събраха, с цел да обсъдят основни провокации пред вложенията, да научат и разпознават на практика решения за основаване на нови бизнес благоприятни условия и партньорства. По време на панелните полемики бяха включени тематики като цифровизация, устойчиви вложения, възобновима сила, смяна на световните вериги на доставка и няколко партньорски сесии и вдъхновяващи диалози от известните лектори от обществения и частния бранш.

Участието на Община Стара Загора имаше цел да разпространява бизнес климата в града и района, като в същото време да разиска трендовете в бъдещото икономическо развиване и методите и опциите за привличане на задграничен капитал. По време на конференцията бяха разисквани още серия от бизнес задължения и благоприятни условия за работа в мрежа с други консултантски организации и капиталови организации, за обмяна на опит и хрумвания в търсене на евентуални вложители.

По време на формалното разкриване на конференцията, Росица Райкова – шеф отдел „ Инвестиции “, както и Богдан Богданов, изпълнителен шеф на Българска организация за вложенията, в интерактивна сесия показаха опциите за вложение в България и в частност Стара Загора, както и използването на нов интегриран и цифровизиран метод на работа, тъй че да се понижат. На срещата бе разисквано и облекчение на административните процеси. 

Организирана от 1995 година, Световната капиталова конференция на WAIPA (WIC) предлага публични панели, благоприятни условия за работа в мрежа и обществени събития за членовете. Тазгодишният дневен ред обхващаше тематики, като капиталовите трендове в енергийния преход, построяването на устойчива световна започваща екосистема, опциите и провокациите на цифровите ПЧИ и измененията в световните вериги на доставка и тяхното влияние върху капиталовия климат.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР